Lucht-water warmtepomp

luchtWaterWarmtepomp

RENOVATIE EN NIEUWBOUW
Een lucht/water warmtepomp bestaat uit twee versies. Een altherma lage temperatuur (LT) voor nieuwbouw woningen en een altherma hoge temperatuur (HT) voor renovaties. Een altherma LT kan warm water aanmaken tot 55°C. Een altherma HT kan warm water aanmaken tot 80°C. Beide warmtepompen zijn ontworpen om de zuinigste te zijn in hun soort. Een altherma LT is steeds zuiniger dan een altherma HT maar is niet steeds mogelijk. Denk maar aan radiatoren in een bestaande woning.

ALL-IN ONE OPLOSSING
Altherma kan warm water aanmaken voor een vloerverwarmingssysteem, radiatoren of ventilo-convectoren. Het systeem kan sanitair warm water aanmaken. Hier kan u kiezen uit verschillende groottes boiler, afhankelijk van uw gezinssituatie. Sanitair warm water is behoorlijke hap uit het jaarlijks energiebudget van een gezin. Daarom kan u bepaalde boilers van Daikin ombouwen tot zonneboiler.

GRATIS ENERGIESTUDIE
Elke situatie is uniek. Van Kerkhoven TS kan u, vrijblijvend, een korte energiestudie aanbieden.  Deze studie zal u het gemiddelde seizoensrendement berekenen. De jaarlijkse besparing is op deze manier transparant. Op deze manier kan u een gefundeerde beslissing nemen.